zaterdag 29 september 2007

Robert van der Kroft


Robert van der Kroft (Sjors en Sjimmie, Claire)

lichtelijk gewond


Hierbij wil ik u mede delen dat Jongeman Hamoen zich lichtelijk heeft verwond. De schade hiervan is nog onduidelijk, maar wij houden u op den hoogte. Wel kunnen wij al vermelden uit betrouwbare bronnen dat Hamoen het weer goed maakt, ondanks de pijn die een snelhechter in een duim meebrengt,... Hamoen schijnt ok. te zijn.

Niet-te-vergeten : Meneer Veen!


Meneer van Veen komt morgen ook een bezoekje op de stripbeurs brengen
en ik,(bd.) hoop hem maar al te graag een kopje koffie te serveren.

(Deze schetserige tekening heb ik van meneer Veen gemaakt. Gemaakt met plakkaat. Tuurlijk is het geen hele natuurgetrouwe tekening, maar ik heb hem ook even in een halfuurtje bij elkaar besmeurd.)

Voordat ik de Beurs betrad..


Voordat ik naar de beurs ging, was ik nog even lekker aan het kliederen met verf.
bd.

Felicitaties voor Het Stripschap

Het stripschap bestaat 40 jaar, en Saskia filmde felicitaties van bekende tekenaars.


Willy Linthout


Floris Oudshoorn


Paul Geerts


Jan Kruis, Martin Lodewijk & Jan van der Voo

Reacties

Zoals jullie waarschijnlijk nog wisten is deze weblog gisteren opgezet. Er is veel gerommeld met instellingen, en nu bleek het ook dat de reacties van onze lezers die niet lid waren van blogspot hier niet konden worden geplaatst. Dat is nu rechtgezet. Ik zou zeggen: reageer er op los.

Tom

Igor Kordey



Zoals ik al schreef is op dit moment de meet en greet met Igor Kordey bezig (en als ik het goed volg loopt hij ook alweer op zijn einde). Bo-Danique schoot zojuist enkele foto's die we jullie niet willen onthouden. Het resultaat is hierboven te zien.
Tekst: Tom Hamoen
Foto's: BD

Even wat goedmaken(1)

Op dit moment is er een, toch best goed bezochte Meet & Greet met Igor Kordey aan de gang. We hebben daar nog geen foto's van, maar we hopen dat over een half uurtje goed met je te kunnen maken.
Voor de mensen die het gemist hebben, hebben we overigens goed nieuws: We proberen verschillende programma onderdelen op korte termijn als podcast aan te bieden. Maar daar later meer over.

Voor nu willen we wat met jullie inhalen, want er is een heleboel gebeurd de laatste (wat zal het zijn?) 36 uur. Te beginnen met wat foto's van de opbouw.


Foto's en Tekst: Tom Hamoen

Van de rennende jongeman

Jawel, het is mij: De heer Hamoen! De heer Hamoen, zeg maar Tom, is technisch medewerker van de beurs en bediend alle techniek, die ook (neem dat niet letterlijk) alles heeft gemaakt. Het ontwerp van de dia's, de Willems Wereld DVD: De techniek komt van mij :).

Het is een haastvolle, drukke taak maar een welkome afwisseling na vele jaren rondlopen als bezoeker. Je bent altijd bezig dingen te regelen, je moet oplossingen bedenken waar ze er niet lijken te zijn, je moet improviseren, iedereen te vriend houden het ook nog erg gezellig houden. Wel: het lukt me wonderlijk goed :).


Nu moet ik wel bekennen dat ik mezelf had beloofd minder haastig te doen, maar dat is dus wel gebeurd. Om de een of andere reden schijnt het niet anders te kunnen. Er is zoveel te doen, zoveel te bespreken..de omstandigheden zijn er gewoon naar. Het komt ook door de sfeer: die is geweldig. Het is gezellig, het is leuk, het is druk, het is gewoon een heel erg leuk evenement.


Naast medewerker van de Stripdagen ben ik ook voorzitter van de Clickburg Webcomic Awards. De WAT?! De Clickburg Webcomic Awards! Dat zijn de prijzen voor de beste webcomics ("strips die voor het eerst worden gepubliceerd op internet"). Denk hierbij bijvoorbeeld aan http://www.doyouknowflo.nl/, http://www.irirmirri.nl/ en de BunBuns (bekend van MTV). Meer informatie vind je hierover op http://www.clickburg.nl/, de stichting die de prijzen uitreikt.

Is het je nu nog niet helemaal duidelijk? Kom dan naar De Stripdagen toe, daar heeft de stichting een stand waar je een unieke cdrom kunt kopen met o.a. ruim 80 links naar webcomics.

Daarnaast zijn morgen om 11.00, een vrij vroeg tijdstip, de uitreiking van de prijzen. Daar vertonen we ook een filmpje gemaakt door Kenny Rubenis dat verteld wat webcomics zijn.


Nou, ik ga weer hollen. Tot later!

De Clickburg stand vanmorgen toen de eerste tekenaar (ex voorzitter en oprichter René van Densen) er nog niet was.

Doort: Tom Hamoen

Renéé en Henk, vriendjes voor het leven


Wie ook onopgemerkt moeten blijven zijn de twee vriendjes Renéé en Henk. Ik sprak ze zojuist toen ik met meneer Hamoen een rondje liep op de beurs. U kunt er op aan dat als u even langs ze loopt, u een wel zodanig luchtig gesprek tegemoet gaat dat u hoogstwaarschijnlijk met een grote glimlach weer wegloopt.


Ofwel : Kom ook even langs de Clickburg stand he'?
Ps : Geen dubieuze dingen denken als u deze foto bezichtigt, het was slechts dat deze twee jongemannen elkaar een spontane, en vriendschappelijke knuffel gaven aan elkaar.
bd.

en verder...

Ik zit nu even op een uitklapstoeltje en strek mijn voeten. Pal voor me is de stripveiling gaande. Het is heerlijk om iedereen heen en weer te zien huppelen op de beurs. De sfeer is lekker op gang. Iedereen heeft er zin in. Iedereen is ook massaal strips aan het inkopen alsof het hen lust en hen leven is. De één is nog haastiger aan het inkopen dan de ander. Zo hebben we ook Tom Hamoen; medewerker van de stripbeurs. U mag hem herkennen aan een bril, kort haar en een Duits- Berlijns shirt. Als er iemand gehaast is, is het Tom Hamoen. Eerst praat je nog tegen 'm aan en op het andere moment is hij spoorloos verdwenen. Maar het is super om meneer Hamoen zo haastig te zien doen. Het is een rondrennende jongeman die u vast niet onopgemerkt blijft. Als u hem tegenkomt, schud vooral een hand met hem : )


tekst : bo-danique

Dag 1..de start



Héhé! Eindelijk is er tijd om deze weblog te updaten. We zijn alweer een paar uur in touw en het is lekker druk. Zodoende mogen we alleen al bij het zien van de eerste rij (die heel ver doorliep!) spreken over een goed begin.
Hierbij een paar foto's die een kleine impressie weergeven van de rijen die we om 10.00 mochten aantreffen.


Foto's & Tekst: Tom Hamoen

vrijdag 28 september 2007

Eigen belevenissen

Hallo allemaal,

na een "eenvoudige doch voedzame maaltijd", om het op zijn Toonders te zeggen, zijn we weer door gegaan met ons noeste werk waarbij ook veel gelachen word. We grappen wat, we lopen wat rond, we bereidden ons voor op de twee leukste dagen voor stripliefhebbers die we mogelijk kunnen maken.

Maar is dat ook zo? Daar zijn we erg benieuwd naar. Wat zijn jullie belevenissen en bevindingen? En zijn daar foto's van? En wil je die verhalen ook nog delen met ons en de rest van het publiek via deze weblog? Mail de berichten naar stripdagenblog@gmail.com en we zetten ze online.

Hopelijk tot snel!

Welkom!

Beste lezer,

welkom op de weblog van De Stripdagen. Vanaf vandaag (de dag dat De Stripdagen worden opgebouwd) zullen we met een zekere (on)regelmaat bericht doen van de avonturen die hier plaatsvinden. Berichten van medewerkers, verslagjes van programmaonderdelen, interviews, foto's...en misschien nog wel meer.

Zoals we al schreven: We zijn druk in opbouw, met veel enthousiastme en bijbehorend ge stress. Maar we zijn er van overtuigd dat het een topevenement zal worden!

Hopelijk tot dit weekend, op De Stripdagen in Houten!

Groet,
De Kroew